• Heel mooi extralegaal voordeel
  • Goede zorg voor je medewerkers
  • Voordelige verloningsvorm

Wat zijn de voordelen van een hospitalisatieverzekering voor jouw bedrijf? 


Een hospitalisatieverzekering via het werk is een erg gewild extralegaal voordeel. Vaak kunnen werknemers gratis intekenen op de collectieve hospitalisatieverzekering van het bedrijf. Hierdoor besparen ze de kost van een eigen hospitalisatieverzekering, die bij een verzekeringsmaatschappij hoog kan oplopen. 


Werknemers in de lagere loonbarema’s hebben meestal ook een minder kwalitatieve hospitalisatiepolis. Gemiddeld betaalt een ziekenhuispatiënt 20% van de factuur uit eigen zak. Zo vermijd je dat je medewerkers (of hun gezinsleden) op goede zorg besparen , met alle gevolgen van dien op de lange termijn.


Bovendien moeten de werknemers geen belasting te betalen op de hospitalisatieverzekering van het bedrijf. Als werkgever betekent de hospitalisatieverzekering een voordelige verloningsvorm, want hierop is geen RSZ bijdrage verschuldigd. Dit extralegale voordeel wordt immers niet als ‘loon’ beschouwd.


In de ‘war for talent’ is employer branding een olympisch minimum geworden. Wie vandaag de grootste prille talenten wil aantrekken of gevestigde waarden van grote spelers wil overtuigen, kan niet om extralegale voordelen heen. En dan kom je steevast uit bij een hospitalisatieverzekering. Volgens cijfers van Assuralia hebben ruim 4 miljoen Belgen het via hun werkgever en nog eens zoveel vertrouwen op een individueel pakket via hun ziekenfonds. Of anders gezegd: met een collectieve hospitalisatieverzekering speel je in op wat je kandidaten echt willen.

Meeting

Opvallend!


Uit marktonderzoek van SD Worx (2018) blijkt dat bijna 50% van de Belgische KMO’s geen hospitalisatieverzekering aanbiedt. 

In de meeste gevallen betaalt de werkgever de premie. Maar uit een onderzoek van het hr-dienstenbedrijf Mercer blijkt dat een verschuiving aan het gebeuren is en dat almaar meer bedrijven een bijdrage van hun werknemers vragen. In 2015 vroeg 7 procent van de bedrijven een bijdrage. Vijf jaar later is dat 14 procent. Partners en kinderen kunnen bij ongeveer 45 procent van de bedrijven die een hospitalisatieverzekering aanbieden gratis aansluiten.